مراحل دخیل در تولید پارچه که امری مهم در تعیین قیمت پارچه است یک فرآیند پیچیده و نسبتا طولانی است. از جمله این مراحل می توان به تبدیل الیاف پنبه به نخ و در ادامه تبدیل نخ ها به صدها پارچه زیبا اشاره داشت. پارچه های تولید شده در فروشگاه پارچه عرضه می شوند. شما عزیزان می‌تواونید جهت خرید پارچه با کارشناسان ما در فروشگاه پارچه MRA از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.

نخستین مرحله تولید پارچه: پشم و گوسفند

قدم اول برای تولید پارچه، تولید مواد خام آن است. به عنوان مثال بهترین چنس برای لباس های آقایان پشم است. پشم از گوسفندان تهیه می شود و مرغوب ترین پشم ها از استرالیا و نیوزیلند می آیند. در مقابل برای لباس های خانم ها نمی توان جنس ثابتی را اعلام کرد و بسته به فصل و نوع لباس متغیر است.

دومین مرحله تولید پارچه: تراشیدن پشم

پشم را از گوسفندان می گیرند. بهترین آب و هوا را تپه های استرالیا دارند که باعث رشد بهترین علف ها شده و در نتیجه گوسفندانش هم پشم بهتری دارند. به طور معمول از هر گوسفند ۲.۷ تا ۸.۵ کیلوگرم پشم در یک سال می تراشند.

سومین مرحله تولید پارچه: رتبه دهی

بعد از تراشیدن پشم از گوسفند، بر اساس کیفیت پشم را دسته بندی کرده و رتبه می دهند.

چهارمین مرحله تولید پارچه: شستن و شانه کردن پشم

در این مرحله پشم های تراشیده شده را که دارای کثیفی و سایر مواد هستند شستشوی مخصوص می دهند. سپس آن ها را شانه می کنند تا از هر گونه نا خالصی پاک شده و پشم خالص بدست آید.

پنجمین مرحله تولید پارچه: تنیدن پشم

پیش از تبدیل پشم بدست آمده به نخ بافندگی، برای باری دگر آن را شانه می کنند تا رشته های آن به صورت موازی قرار گیرند.

 

همچنین بخوانید: منشا انواع پارچه

مراحل تولید پارچه 1

ششمین مرحله تولید پارچه: به دور خود گرداندن پشم

در این مرحله پشمی را که برای بافتن آماده استذوارد چرخه می کنند تا تنیده شود. در نتیجه تاین تنیده و بافته شدن شعاع آن کمتر شده و به ضخامت مورد نظر می رسد و به خاطر فشار بالای وارده، قابلیت خمیدگی پیدا می کند.

هفتمین مرحله تولید پارچه: رنگ کردن پارچه

رنگ کردن پارچه را در سه مدل می توان انجام داد:

  • روش نخست: این روش پس از تنیده شدن و قبل از بافته شدن انجام می شود که مناسب ترین روش برای رنگ کردن نخ های در حجم بالا می باشد.
  • روش دوم: رنگ کردن نخ که بعد از تنیده شدن انجام می شود و بیشتر برای پارچه های راه راه،شطرنجی و و… کاربرد دارد.
  • روش سوم:رنگ کردن قسمتی که بعد از تولید نخ و قبل از تبدیل شدن به پارچه می باشد. این روش بیشتر برای رنگ کردن پارچه های تک رنگ کاربرد دارد. برای خرید پارچه عمده و همچنین خرید پارچه عمده ارزان قیمت مرحله رنگ آمیزی و رنگ نهایی اهمیت دارد.

هشتمین مرحله تولید پارچه: خم کردن

مهم ترین و حساس ترین مرحله از مراحل تولید پارچه، مرحله خم پارچه است. یک خطای کوچک در این مرحله می تواند یک هزار نخ تنظیم شده برای بافت را به پارچه ی نهایی نرساند. در این مرحله از دو طرف نخ گرفته و تا جایی که به شکل مورد نظر برسد آن را پیچیده و خم می دهند.

نهمین مرحله تولید پارچه: بافتن

بعد از خم شدن و تنیده شدن بر اساس طرح نهایی که باید روی پارچه بیوفتد این نخ وارد دستگاه می شود تا بافته شود. نخ ها در دستگاه طبق الگوی مورد نظر بالا و پایین می شوند. در پارچه بافی امروزه تمامی مراحل بافتن به صورت الکترونیکی انجام می شود که سرعت بسیار بالایی دارد.

همچنین بخوانید: پارچه چیست؟

مراحل تولید پارچه _ بافت پارچه

آخرین مرحله تولید پارچه

با توجه به جنس پارچه این مرحله متفاوت است. به عنوان مثال پارچه های زمستانی را در آب گرم می شویند و تا به دو سوم سایز اولیه برسند و همچنین پرتر و سنگین تر شوند. در مقابل پارچه های تابستانی را مورد گرمای شدید قرار می دهند تا پرز از روی پارچه زدوده شود.

پس از طی این مراحل و به اتمام رسیدن کار بافت پارچه، پارچه نهایی توسط کارشناسان تست می شود تا از نظر کیفیت و ویژگی ها قابل قبول باشد.

سخن پایانی

برای تولید پارچه مراحلی باید طی شود که هر کدام از این مراحل در قیمت پارچه نهایی تاثیر می گذارد.

ممکن است در خرید آنلاین پارچه کیفیت آن را نتوان به خوبی تشخیص داد اما اگر برای خرید پارچه به فروشگاه پارچه مراجعه کنید می توانید جنس های مختلف پارچه را ببینید که هر کدام نتیجه سپری کردن مراحل تولید به شکل های خاص است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما از طریق صفحه تماس با ما ارتباط حاصل فرمایید.